Rokbar: nieuw merk biologische chocola

Rokbar is een nieuwe ster in de wereld van de chocolade-industrie: hoogkwalitatieve, overheerlijke biologische chocola. Deze biologische choclade is ook nog eens 100% door vrouwen gemaakt. In de cacoaproducerende landen nemen vrouwen meer dan de helft van de totale bonenproductie voor hun rekening. Gemiddeld zien zij daar maar een klein percentage winst voor terug. Met onze biologische chocola vloeien de inkomsten terug naar alle vrouwen in de keten. Voor meer informatie over Rokbar klik je hier.

Met biologische chocola meer kansen

Boerinnen die biologische chocola produceren, hebben minder kansen dan mannen. Zij hebben minder mogelijkheden om hun bonen te verkopen. Ze hebben minder toegang tot land. Ze zijn vaak geen lid van branche-organisaties. En ze hebben minder kans op goede banen in de productie, in het transport en in de export van biologische chocolade. Met Rokbar maken we vrouwen in de keten zichtbaar en beiden wij ze kansen op een eerlijker verdeling van winst.

Meer zeggenschap voor vrouwen met biologische chocola

Veel consumenten kopen tegenwoordig biologische producten. Met Rokbar leveren we een bijdrage aan een duurzame cacaosector via meer zeggenschap voor vrouwen en een biologische en fairtrade productieketen. De eerste reep biologische chocola is geproduceerd in Peru. We zijn in gesprek met boerinnen en vrouwelijke chocolademakers in Nigeria, Ghana en Ivoorkust.

Bio-certificaat voor biologische chocola

Voor Rokbar als merk is nog geen EU bio-certificaat aangevraagd. De reep biologische chocolade uit Peru is ons eerste product. Wij willen garanderen dat iedere boerin met wie wij samenwerken, gecertificeerd is. Alle boerinnen in de coöperatie in Peru garanderen de teelt van biologische chocolade. Maar nog niet iedereen is gecertificeerd. Zij worden momenteel ondersteund bij de aanvraag daarvan.

Ben je geïnteresseerd in biologische chocolade?

Ben jij geïnteresseerd in biologische chocolade? Wil je meer weten over Rokbar, over een duurzame cacoaketen? Kijk op de website van Rokbar en bekijk alle mogelijkheden hoe jij onze biologische chocolade kunt bestellen.