Duurzame chocolade, 100% door vrouwen geproduceerd

Rokbar is een nieuw merk chocolade: biologische, hoogkwalitatieve, overheerlijke, duurzame chocolade, 100% gemaakt door vrouwen. Van boon tot reep. Vrouwen nemen meer dan de helft van de totale cacaobonenproductie voor hun rekening, maar gemiddeld gaat maar een klein percentage van de winst naar hen. Met Rokbar vloeien de inkomsten uit de productie van duurzame chocolade terug naar alle vrouwen in de keten. Voor meer informatie over Rokbar klik je hier.

Duurzame chocolade biedt meer mogelijkheden

Boerinnen in de cacao-industrie hebben in de meeste gevallen niet alleen minder mogelijkheden om hun bonen te verkopen. Vrouwen in de cacaoketen hebben minder toegang tot land. Ze kunnen ook vaak geen lid worden van branchegerichte organisaties en hebben minder kans op goede banen in de productie, in het transport en in de export van duurzame chocolade. Met Rokbar doen wij dat anders. Ons uitgangspunt: met de productie van duurzame chocolade meer mogelijkheden

Productieketen duurzame chocolade zichtbaar

Rokbar werkt alleen met vrouwen. Uitgangspunt is dat vrouwen in de productieketen van duurzame chocolade zichtbaar worden. Dat ze toegang krijgen tot de markt, tot financiële middelen, banen en leidinggevende posities. Met Rokbar delen alle vrouwen in de keten in de winst. Zo draagt Rokbar bij aan duurzame chocolade, een eerlijke markt en aan meer transparantie in de cacaoketen.

Duurzame chocolade in een duurzame cacoasector

Steeds meer consumenten willen duurzame en traceerbare producten, zoals duurzame chocolade. Met Rokbar leveren we een directe bijdrage aan een duurzame cacaosector via meer zeggenschap voor vrouwen en een duurzame, biologische en fairtrade productieketen. Onze eerste reep van duurzame chocolade is geproduceerd in Peru. We zijn in gesprek met boerinnen en vrouwelijke chocolademakers in Nigeria, Ghana en Ivoorkust. De coöperatie van boerinnen met wie wij werken in Peru, is internationaal gecertificeerd voor de duurzame productie van cacoabonen.

Meer weten over duurzame chocolade?

Kies jij ook voor duurzame chocolade? Wil je meer weten over Rokbar, over een duurzame cacoaketen? Kijk op de website van Rokbar en bekijk alle mogelijkheden hoe jij duurzame chocolade kunt bestellen.