Hmmmm, recept voor gezonde lekkerbekken

Hou jij ook van lekker en gezond? Kijk voor inspiratie op healthyfoodlove.nl van Anne. Wij troffen er een vegan yoghurttaart met aardbeitopping, gegarneerd met chocola van Rokbar. Echt! Om je vingers bij af te likken. We delen hem hier, om te watertanden.

Benodigdheden (18 cm)

Voor de bodem:
100 gr havermout
50 gr amandelmeel
1 el amandelpasta
3 el ahornsiroop
scheutje water

Voor de yoghurtlaag:
400 gr plantaardige yoghurt kers (zonder suiker)
3 gr agar agar (voor niet vegan kan je ook 4 blaadjes gelatine gebruiken).

Voor de topping:
6-8 aardbeien
2 gr agar agar (of 1 gelatine blaadje)
1 el ahornsiroop

Ter garnering heb ik gebruikgemaakt van chocolade (van Rokbar) maar dit is geheel optioneel.

Bereidingswijze

Mix eerst alle ingrediënten voor de bodem in een hakmolen of blender tot een plakkerige massa. Beleg een cakevorm of springvorm (18 cm) met bakpapier en verdeel het beslag over de bodem. Duw het geheel goed aan. Los op laag vuur in een klein beetje water het agar agar (of gelatine) op en voeg dit dan toe aan de yoghurt, meng het goed samen. Verdeel de yoghurt over de bodem en zet de taart voor zo’n 45 minuten in de koelkast. Los de agar agar (of gelatine) voor de topping op in een klein beetje water op laag vuur. Voeg dit samen met de aardbeien en ahornsiroop in de blender en mix tot één geheel. Giet het aardbeienmengsel over de kersenyoghurtlaag en zet de taart dan terug in de koelkast (ongeveer 2 uur). Garneren kan met pure chocolade, maar dat laat ik aan jou over.

Bedankt Anne. Hij was fantastisch lekker!