Zes jaar geleden werd Lisi Montoya chocolatier in Lima, Peru. De reden was dat ze chocoladeliefhebber was en er in Peru geen chocolade gemaakt werd van boon tot reep. Daarom besloot ze om dat met Shattell zelf te doen. Nu maken ze heerlijke chocola van bonen uit verschillende gebieden van het Peruaanse Amazonebekken.
Onze Rokbar uit Peru is gemaakt door Lisi met organische, lokale bonen uit het Kimbiri-distict. Gemaakt door farmers uit de Asociación de Productores del Vrae. De boeren hebben hun cocaplantages veranderd in plantages met cacaobonen en koffiebonen. Kimbiri-bonen behoren tot de meest uitgebalanceerde bonen uit Peru. Met een zachte smaak van rozijn, citrus en chocolade.
Lisi en Rokbar werken samen aan een chocolade die 100% gemaakt is door en eigendom is van vrouwen. Dit om vrouwen kracht en meer controle te geven over hun leven. De meeste van de vrouwen uit de Asociación zijn alleenstaande moeders. Lisi betaald de vrouwen driemaal de normale prijs voor kwaliteitsbonen. De winst uit de repen vloeit ook terug naar deze vrouwen om ze te helpen hun leven en van hun kinderen te verbeteren. Deze vrouwen worden een inspiratie voor andere (jonge) vrouwen!
We geloven dat door het produceren van chocolade in het land van oorsprong, we lokaal waarde toevoegen en dat is voor ons de beste manier vooruit!