Zes jaar geleden werd Lisi Montoya chocolatier in Lima, Peru. De reden was dat ze chocoladeliefhebber was en er in Peru geen chocolade gemaakt werd van boon tot reep. Daarom besloot ze om dat met Shattell zelf te doen. Nu maken ze heerlijke chocola van bonen uit verschillende gebieden van het Peruaanse Amazonebekken.

Onze Rokbar uit Peru is gemaakt door Lisi met organische, lokale bonen uit het Kimbiri-distict. Gemaakt door farmers uit de Asociación de Productores del Vrae. De boeren hebben hun cocaplantages veranderd in plantages met cacaobonen en koffiebonen. Kimbiri-bonen behoren tot de meest uitgebalanceerde bonen uit Peru. Met een zachte smaak van rozijn, citrus en chocolade.

Lisi en Rokbar werken samen aan een chocolade die 100% gemaakt is door en eigendom is van vrouwen. Dit om vrouwen kracht en meer controle te geven over hun leven. De meeste van de vrouwen uit de Asociación zijn alleenstaande moeders. Lisi betaald de vrouwen driemaal de normale prijs voor kwaliteitsbonen. De winst uit de repen vloeit ook terug naar deze vrouwen om ze te helpen hun leven en van hun kinderen te verbeteren. Deze vrouwen worden een inspiratie voor andere (jonge) vrouwen!

We geloven dat door het produceren van chocolade in het land van oorsprong, we lokaal waarde toevoegen en dat is voor ons de beste manier vooruit!

‘I have loved chocolate since I was a little girl. In Peru we didn’t have any fine chocolate, so about 10 years ago, I decided to make my own.’

– Lisi Montoya

Chocolade uit Peru

Cocoa feiten in Peru

Woman

55%

Men

9595%

Banen

cacaoketen

Woman

1010%

Men

9090%

Inkomen

zeggenschap

Woman

3030%

Men

7070%

Cacao

productie

Woman

2020%

Men

8080%

Cacao

marketing

Shattell: prijswinnende chocolatier

De missie van Shattell is om mensen van over de hele wereld te laten genieten van chocola van hoge kwaliteit. Maar nog belangrijker, om de kwaliteit van het leven van de cacaoboeren in Peru te verbeteren. Ze kopen de bonen rechtstreeks bij de boeren en geven ze een eerlijke prijs voor hun beste cacaobonen. Shattell leert de boeren ook om hun eigen chocola te maken en zo waarde toe te voegen aan hun cacao, en adviseert hen bij het behalen van een biologische certificering.

Shattell is altijd op zoek naar nieuwe gebieden met goede bonen. Naar nieuwe recepten voor nieuwe repen. En naar nieuwe markten. Samenwerken met Rokbar in Nederland opent deuren in Europa en biedt meer kansen voor de toekomst van de boerinnen en van henzelf.

1

Kimbiri

hoge kwaliteit cacao, hoog percentage cacaoboter en chocolade, bestaande chocoladefabriek in Lima waar vrouwen de chocolade produceren